[Onze de Setembre] Construïm la Independència dels Països Catalans!

Enguany l’Assemblea de Joves de Cassoles commemorem la nostra primera Diada. Després de més d’un any i mig d’activitat, el treball al barri i des del mateix ens porta a celebrar aquest dia des d’una perspectiva concreta: en primer lloc, la Diada Nacional de Catalunya, anomenada oficialment així, entén el Principat com a marc territorial de referència. L’AJC encarem l’Onze de Setembre en clau de reivindicació dels Països Catalans com a nació, com a territori al qual i del qual ens sentim subjectes, com a país que s’estén de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

En segon lloc, la naturalesa aburgesada d’un barri com és Sant Gervasi de Cassoles, on el contrast amb la resta de zones de Barcelona és flagrant, ens porta a insistir en la Independència dels Països Catalans com a eina indestriable de la lluita per la justícia social i l’alliberament de totes les opressions: siguin de classe social, de gènere o de raça, entre moltes d’altres.

Finalment, fem nostres les paraules de Manuel de Pedrolo -veí històric del barri- per a seguir amb el treball juvenil a Cassoles, i ho farem sempre amb un ull en la nostra realitat local, i amb l’altre en la lluita per la llibertat dels Països Catalans.

La nostra terra, en el sentit nacional, no són les «cuatro provincias» amb què ens obsequiaren els colonitzadors; és la totalitat d’un territori que té la mateixa cultura, la mateixa llengua, i qualsevol cosa que es faci contra aquesta cultura, aquesta llengua, i sigui on sigui d’aquestes contrades que es faci, se’ns fa.”

Manuel de Pedrolo

DES DE LA BASE, CONSTRUÏM LA INDEPENDÈNCIA DELS PAÏSOS CATALANS

Onze de Setembre 2015

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s