Solidaritat amb els treballadors de «Miguel del Río SA»

«Després de 38 anys al servei de l’empresa, així és com ens ho agraeix», deia el veterà de l’actual plantilla de l’empresa Miguel del Río SA, especialitzada en reformes integrades i reparacions. Al cap de 40 anys d’existència, el negoci tancarà les seves portes deixant disset famílies al carrer.

La quinzena de treballadors que es troben aquesta setmana concentrats al local de l’empresa, al número 2 del Carrer Rubinstein (El Putxet), ja han estat víctimes d’un ERO i de reduccions dràstiques de la plantilla. Mentre, abans de l’esclat de la bombolla immobiliària, el nombre de contractats era de seixanta, actualment només en queden disset, qui veuen els seus dies comptats. Acomiadaments reiterats, precarietat laboral i familiar, inseguretat… Efectes d’allò que anomenen crisi i no és més que la repressió salvatge de la irresponsabilitat, la manca d’escrúpols i l’explotació per part de la classe capitalista.

Segons ells, el tracte rebut per part de la direcció de l’empresa, concretament per part del propietari del negoci, Miguel del Río, ha estat opac i reiteradament tacat de falsedats entorn la continuïtat de l’empresa. «Ens manté desinformats, i considerem que el seu tracte envers nosaltres, després d’haver treballat amb fidelitat durant tants anys, és clarament dolent», afirma un altre dels companys. Les pancartes que han instal·lat davant del local denuncien aquesta situació de dubtes i falta de transparència, alhora que demanen el pagament dels salaris pendents i protesten contra la trama d’interessos que es troba darrere la figura de l’empresari, propietari de diversos locals i negocis al barri.

Pancarta esquerra

Sense cap mena de seguretat pel que fa al pagament dels sous, sense saber si podran rebre una indemnització, els treballadors mantenen la protesta amb la reclamació bàsica que Miguel del Río doni la cara i negociï amb ells formalment. Des del dia 10 de març, quan van saber que l’empresa tancava, fins ara, les incògnites respecte el futur dels membres de la plantilla han estat constants. A dia d’avui, només saben que Miguel del Río SA tancarà, però la incertesa sobre els dies que queden al si de l’empresa és total.

Mostrem tota la nostra solidaritat amb els treballadors de Miguel del Río SA i amb les famílies que es veuran afectades pels efectes de l’especulació, l’opacitat i el tracte indigne de l’empresa. Les classes treballadores ens neguem a pagar el preu de l’especulació i del joc brut entre interessos privats. Exigim una sortida digna i justa a la situació precària i explotada dels treballadors. No és una crisi, és una estafa!

Pancarta dreta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s